Choď na obsah Choď na menu

Pečiatková fasáda

Pečiatková fasáda je jednou z techník, ktoré sa používajú na zlepšenie estetického vzhľadu budovy. Pečiatková fasáda vytvára dojem, že je fasáda pokrytá kameňom alebo tehlovými prvkami, aj keď je v skutočnosti pokrytá betónovým alebo iným materiálom.

Pri výrobe pečiatkovej fasády sa používajú špeciálne formy alebo matrice s textúrou, ktoré sa aplikujú na mokrý betón a vytvárajú textúru kameňa alebo tehly. Následne sa fasáda ošetruje špeciálnymi farbami alebo povrchovými úpravami, ktoré zvyšujú vizuálny efekt pečiatky.

Pečiatková fasáda je populárna vo viacerých krajinách a môže byť použitá na nové aj existujúce budovy. Výhodou pečiatkovej fasády je, že poskytuje trvanlivý a estetický povrch s minimálnou údržbou. Tento druh fasády môže byť tiež cenovo výhodným riešením v porovnaní s inými typmi fasád, ako sú napríklad kameňové alebo tehlové povrchy.

Imitácia dreva na fasáde

Imitácia dreva na fasáde je moderný a atraktívny dizajnový prvok, ktorý môže zlepšiť estetický vzhľad domu. Existujú rôzne spôsoby, ako dosiahnuť tento efekt, vrátane použitia materiálov, ako je napríklad kachličkový  obklad alebo umelé drevo.

Jednou z možností je použitie dreveného obkladu. Tento typ obkladu je k dispozícii v rôznych druhoch dreva, farbách a textúrach a môže byť inštalovaný na vonkajšej stene domu. Drevený obklad vytvára príjemný a prirodzený vzhľad fasády, ale vyžaduje pravidelnú údržbu a ošetrovanie.

Inou možnosťou je použitie umelého dreva. Umelé drevo sa vyrába z PVC alebo kompozitných materiálov a imituje vzhľad a textúru dreva. Tento materiál je nie je odolný voči poveternostným vplyvom a časom hrozí jeho vyblednutie.

Pečiatková fasáda v imitácii dreveného obkladu

Predstavuje moderný architektonický prvok, ktorý odlíši Vašu fasádu od ostatných. Pečiatková fasáda vzniká technikou obtláčania vzoru do fasády, pričom existuje niekoľko typov šablón vzoru dreva.  Obtláčaná fasáda sa dá nanášať na rôzne povrchy, v rôznych veľkostiach. Od priestorov medzi oknami, vstupov do domov,  až po niekoľko m2 steny. Po obtláčaní sa následne fasáda ešte dekoruje na požadovanú farbu.  Farbu je možné prispôsobiť existujúcej fasáde, alebo doplnkom.

Pečiatková fasáde je UV stála, bezúdržbová a umývateľná. Realizácia je veľmi náročná na počasie a čas.

V prípade záujmu o pečiatkovú fasádu,  nás kontaktujte na  našej  stránke PEČIATKOVE FASÁDY, kde si môžte pozrieť ďalšie realizácie.

Táto stránku slúži len pre potreby GOOGLE indexácie, navšívte prosím našu stránku www.osmocistenie.sk